Speciale aandacht voor ons symposium.

‘Pakkende wiskunde is de klas op 10 oktober - Amersfoort

Laat je onderdompelen in de wereld van voorbeelden om leerlingen te motiveren en uit te dagen om wiskundige onderwerpen te onderzoeken en te begrijpen. Docenten laat zien en leggen uit hoe ze de laatste nieuwe onderwerpen van het curriculum en klassiekers aanpakken in de klas. En natuurlijk hoe je zinvol technologie kan integreren als een meerwaarde in het leerproces van de leerlingen. Ook bekijken we hoe de traditionele tools voor wiskunde ingezet kunnen worden of hoe je voorbeelden uit de exacte vakken kan integreren in de wiskundeles om abstracte concepten te helpen visualiseren en te exploreren. En hoe bereid je je voor op het curriculum van toekomst? Hoe ga je nu al aan de slag met programmeren, design en engineering: in de wiskundeles, samen met je collega’s van de exacte vakken of tijdens profielwerkstuk?

Meer info over programma en workshops

T³ symposia

T³ Nederland organiseert jaarlijks een symposium met tal van workshops, waar ideeen en ervaringen worden uitgewisseld. Hier vindt u informatie van de voorgaande jaren en alle materialen.

 • Symposium 2017
  Wiskundige denkactiviteiten. Leerlingen uitdagen en activeren.
 • Symposium 2016
  Inspireer en daag uit! Aan de slag met technologie in het wiskunde onderwijs
 • Symposium 2015
  Onderzoekend leren, laat leerlingen denken en onderzoeken
 • Symposium 2014
  Wiskunde en natuurwetenschappen ondersteunen met ICT
 • Symposium 2013
  Nieuwe mogelijkheden voor Wiskunde en Wetenschappen

T³ op Maat

T³ biedt ook ondersteuning op maat. Bij u op school of samen met meerdere scholen in uw omgeving.

Op maat en waar je zelf wil

Scholen en/of scholenassociaties die een cursus over het gebruik van de TI technologie, TI-Nspire™ CX, TI-84 Plus, TI-Innovator™, ... willen organiseren op school, kunnen hiervoor beroep doen op T3 Nederland.

De omvang van zo'n introductiecursus kan door de school en/of scholenassociatie zelf gekozen worden. De functionaliteit van de rekenmachines of software wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de lessen wiskunde en wetenschappen. Maximale zelfactiviteit van de deelnemers wordt nagestreefd.

Enkele mogelijkheden:

 • De TI-84 Plus CE-T in de klas, een introductie en enkele toepassingen
 • Kennismaking met TI-Nspire CX technologie
 • Cursus TI technologie op maat

Info en aanvraag: info@t3nederland.nl